
- Este evento ha pasado.
III Encontro Gastronómico e Cultural …E para comer, Lugo no Camiño
24 de octubre

III Encontro Gastronómico e Cultural …E para comer, Lugo no Camiño
PROGRAMA:
12:00-12:30 Recepción e entrega de acreditacións.
12:30 -12:45 Presentación do acto.
12:45-13:00
- Presentación do vídeo Lugo, porta de entrada a Santiago de todos os Camiños
- Presentación da campaña publicitaria Reciclaxe
13:00-15:00 Demostracións e degustacións de cociña con produtos de proximidade a cargo de:
- Nardo Eiroa, do restaurante Canedo: Tartar acebichado de vieira e bonito.
- Diego López, do restaurante Bulló Xantar: Ensalada de algas e polbo prensado.
- Alejandro Méndez, de Os Cachivaches: Saam de papada de porco.
- Pablo Vila, da cadea Oca Hoteles: Chocolate-pexego-améndoa.
Utilizaránse produtos das distintas indicacións xeográficas protexidas (IXP) e denominacións de orixe (DO) coas que colaboramos.
15:00-16:00 Demostración Café dos Camiños a Compostela e degustación, por José Manuel Portela, responsable de formación en Cafés Candelas.
16:30-18:30 Obradoiro para nenas e nenos (entre 6 e 12 anos). A través da ciencia levarase a cabo unha viaxe virtual polo Camiño de Santiago.