A X edición do Pint of Science encherá os bares de Lugo de ciencia.
Os días 19, 20 e 21 de maio no Mesón do Forno, Santeiro’s e Ho! Gruf. Entrada de balde.

Lugo é unha das máis das 70 localidades de España que acollerá o Festival Internacional de Divulgación Científica Pint of Science, que propón un encontro entre científicos e o público xeral… encher os bares de ciencia os días 19, 20 e 21 de maio.
Os bares de Lugo converteranse en improvisados laboratorios onde os investigadores máis punteiros do panorama nacional compartirán os avances máis recentes da ciencia en España.
Cunha linguaxe comprensible e próxima, calquera cidadán poderá coñecer proxectos das áreas máis variadas: neurociencia,astrofísica, medicamento, historia, supercomputación, matemáticas, economía e zooloxía, entre moitos outros.
A programación en Lugo é a seguinte:
LUNS 19 DE MAIO no MESÓN DO FORNO
Apertura de portas: 18:00. Evento desde as 18:00 ata 20:00
«Ecosistemas en perigo: Antibióticos, vermes e avispas»
Unha sesión na que descubriremos que o problema das resistencias antibióticas chega ao chan que pisamos, coñeceremos uns curiosos vermes que viven no nariz dalgúns animais, e veremos a importancia económica da expansión da avispa asiática en Galicia.
Contaminación por antibióticos en chans agrícolas. Ana Isabel Barreiro Buján (Universidade de Santiago de Compostela)
O custo das especies invasoras: A Vespa velutina. Ana Isabel García Arias (Universidade de Santiago de Compostela)
27004, Lugo
MARTES 20 DE MAIO en Santeiro’s
Apertura de portas: 18:00. Evento desde as 18:00 ata 20:00
Elvira López Mourín, enfermeira lucense de altos voos. Isidoro Rodríguez Pérez (SERGAS)
Por que se fala tanto da Superliga de fútbol. Ignacio López López (Universidade de Santiago de Compostela)
A poesía como coñecemento revolucionario integral. Claudio Rodríguez Fer (Universidade de Santiago de Compostela)
MÉRCORES 21 DE MAIO no HO! GRUF
Apertura de portas: 18:00. Evento desde as 18:00 ata 20:00
«Tomates que enferman, árbores que morren e roles que persisten»
Nesta sesión veremos que enfermidades poden afectar os cultivos de tomates e pementos, entenderemos como afecta a seca aos nosos bosques e descubriremos o que supón ser muller cando estes bosques arden.
Os que nos rouban o alimento; tomates e pementos – Javier Veloso Freire (Universidade de Santiago de Compostela)
Ho! Gruf, Praza do Campo Castelo, 30
27001, Lugo